Zamieszczone przez Dzida
[O1] ręczny
Zwiń
X
-
Gość
[O1] ręczny
Tagi: Brak
-
tomaszvc
[O1] ręczny
Muszę wymienić linkę, gdyż nie łapie na prawe koło. Nie jestem fachowcem, ale widzę w ogłoszeniach na allegro że jest mowa o 2 linkach. To jak kupić 2? :?: ops:
-
linki są dwie na jedno i drugie koło http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=2415# najlepiej wymienić obie, linki z czasem się wyciągają i po wymianie tylko jednej może być problem z regulacją ręcznego już nie wspomnę że jak już będziesz pod autem to szkoda dwa razy robić to samo
Komentarz
-
-
tomaszvc
-
Przerabiałem ostatnio temat "łapiącego ręcznego", wymieniłem linki i dalej to samo . Okazało się że to nie linki tylko zaciera się oś dźwigni za które linka pociąga i ręczny nie odbija (jest o tym sporo na forum). Rozkręciłem to (z użyciem lusterka, bez wyciągania zacisku ) wyczyściłem (strasznie dużo syfu się tam nazbierało), wymieniłem uszczelkę i działa jak nowy .
Zdejmij najpierw linkę z zacisku i sprawdź czy ta dźwignia pracuje lekko i odbija do końca.S - Stowarzyszenie
K - Kierowców
O - Omijających
D - Definitywnie
A - ASO
Komentarz
-
-
Taki grzybek (na zdjęciu druga od prawej)), nie udało mi się kupić osobno i kupiłem cały komplet za ok.30 zł. Ta uszczelka rozszczelnia się i zbiera się tam dużo syfu, który powoduje że ta oś się zaciera.
Trzeba odkręcić (klucz 13) nakrętkę przytrzymującą dźwignię, poklepując lekko młotkiem zdjąć dźwignię i wydłubać tą uszczelkę (siedzi dość mocno bo jest z oringiem). Potem to już tylko jakiś preparat penetrujący i trzeba ładnie wszystko wyczyścić, oczywiście dając preparatowi trochę czasu na popracowanie. Następnie trochę smaru miedziowego, nowa uszczelka i gotowe
S - Stowarzyszenie
K - Kierowców
O - Omijających
D - Definitywnie
A - ASO
Komentarz
-
Komentarz